niedziela, 20 lutego 2011

Kurpiowski dwójniak

Dwójniak produkowany z miodu pszczelego nektarowego o łagodnym smaku. Odpowiednio dobrany zestaw przypraw korzennych nadaje mu harmonijny smak i zapach. Produkowany z dodatkiem soku z czarnej porzeczki. Czteroletni okres dojrzewania zapewnia mu niepowtarzalny smak i aromat. Zawartość alkoholu 16%.

Tak zachwala swój wyrób producent. Jakiś czas temu, dostałem na urodziny buteleczkę owego dwójniaka. Podarowany przez przyjaciela, wypity w gronie najbliższych smakował wybornie. Rzeczywiście proporcje smaku wyważone, piękna herbaciana barwa i ten cudowny aromat, od którego lżej robi się na starganej duszy. Wyczuwalne korzenne przyprawy doskonale harmonizują ze słodyczą nektarowego miodu. Naprawdę świetny trunek - nie tylko na frasunek J
Produkowany przez lubelską wytwórnię APIS. Sprzedawany jest w butelkach szklanych, jak również w gustownych kamionkach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz